כל ארגון מקיים כנסים. בכל כנס יש מס' דברים שהם חובה. פעילויות הכרות, אוכל, הופעה וכמובן הרצאה. הרצאה לארגון היא קריטית כי היא מסמר הערב, לשם ההרצאה אנשים באים. הרצאה בארגון יכולה להיות קשורה לתחום המקצועי ויכולה להיות דווקא רחוקה ממנו, אבל היא חייבת להתקיים ולהיות איכותית כמה שיותר. כל ארגון יכול להיות מתאים לקבל או להעביר הרצאה. אם אתם למשל, רוצים לקבל הרצאות מארגונים אפשר להביא הרצאות בנושא התנדבות בקהילה, רפואה, מגן דוד אדום, אולי דווקא על קולנוע, יצירה דקומנטרית או בכלל בנושא דת, קבלה, פילוסופיה או פוליטיקה, ממשל, צבא, מגדר. הרצאה בארגון כלשהו יכולה להיות רחוקה לגמרי מהנושא בו הוא עוסק. אם ההרצאה מובאת מהחוץ אל הארגון, לדוגמה בית חולים או בית ספר, רצוי שיהיה לה ערך מוסף שקשור לתחום העיסוק שלה.
אתם אנשים שאוהבים להרחיב אופקים?
בכל ארגון קיימת הדרישה האנושית להרחיב אופקים. למה לא להביא הרצאה בארגון על בסיס שבועי? אחת לשבוע, המחלקות להיסטוריה ותאוריה של בתי הספר לאמנות מעבירות בכל מיני ארגונים, בין אם זה בתל אביב ובין אם זה בירושלים, הרצאה שבועית לארגונים בכל הנושאים, מהמתרתקות ביותר. לדוגמה, להביא את המאייר הבין לאומי חנוך פיבן לדבר על העבודה שלו, אולי להביא מומחה סאונד שיסביר איך ומדוע הסאונד כה חשוב לעבודת הפרסום, אולי דווקא את ורד מוסינזון שהוציאה לאחרונה את המדריך לעבודת קופירייטרינג טובה (ארגז כלים צהוב) או את הצלמת הגרמניה סוזנה לאוטרבך. אפשר לדבר על אדריכלות, אתסטיקה, ציור וצילום, ותמיד יהיה מה לשמוע וזה מרתק.
הרצאה לארגון צריכה להיות מועברת מפי אנשים מקצועיים בכל התחומים הקשורים לתחום עבודת הארגון. קיימים מרצים רבים, מכל הסוגים והתחומים שישמחו להיפגש עם ראשי ועדי עובדים ולגבש איתם הרצאות שונות המתאימות לאופי ועד העובדים. הרצאות מסוג זה יכולות להתקיים במקום העבודה הרגיל, אך במקרים רבים הן יכולות להיות מלוות בסיורים וביקורים במקומות הרלוונטיים להרצאה. באתר המרצים יש את כל האינפורמציה שאתם צריכים בנושא.
Leave a reply