גילה אלמגור היא שחקנית קולנוע וטלויזיה, כלת פרס ישראל לקולנוע. גילה אלמגור שיחקה ב-50 סרטי קולנוע, מהטובים שנעשו בישראל (סלאח שבתי, ארבינקא, החיים על פי אגפא, מלכת הכביש, הקיץ של אביה, לילסדה, שחור, מינכן ועוד), כתבה ספרים (עץ הדומים תפוס, הקיץ של אביה, שתי אוטוביוגרפיות) ותסריטים ואף שיחקה בטלויזיה (בטיפול, דני הוליווד, השיר שלנו).
גילה אלמגור נחשבת לשחקנית בכירה ביותר בישראל, אשר הרפרטואר שלה מהווה השראה לשחקנים צעירים וזיכה אותה בפרסים רבים. כאמור ב-2004 היא זכתה בפרס ישראל לקולנוע, ב-2009 תקבל שני תארי ד"ר של כבוד לקולנוע. כמו כן זכתה בפרס אופיר. היא הופיעה בכל התאטרונים הגדולות בישראל.
הרצאה של גילה אלמגור
בישראל תעשיית קולנוע מתפתחת. משנות ה-50, עם חלוצים כמו אפרים קישון, ועד מאוחר יותר, עם במאים כמו בועז דוידזון, אבי נשר, אסי דיין ואחרים, קמה לה תעשייה קטנה וממוקדת. בהתחלה הסרטים היו עצמאיים ומושפעים מהקומדיה דה לה איטליה ונקראו בישראל סרטי בורקס. אח"כ המדינה החלה לממן את הסרטים, שנקראו "הרגישות החדשה" בהשפעת הגל החדש הצרפתי (טריפו, גודאר ואחרים).
החל משנות ה-80 החל הקולנוע הישראלי להתפרסם בעולם, עד שהיום הוא נחשב טוב כמו כל קולנוע אחר. גילה אלמגור תספר את סיפורו של עולם הקולנוע הישראלי, מאחורי הקלעים בצורה מרשימה ואותנטית. מדוע סוגות כמו וידאו ארט, מיוזיקל וכו', אינן תופסות בישראל? איך זה להרכיב סרט קולנוע בתקציב כה זעום ועם תעשיה שרק הולכת ומתמקצעת?
בנוסף גילה אלמגור תדבר על תאטרון ותספר את סיפור חייה, החשוב כל כך בהפיכתה לשחקנית. היא תספר על אביה שנרצח על ידי מחבל בהיותו שוטר בריטי; על מחלת אמה ניצולת השואה שגרמה לה לכתוב ספרים כמו הקיץ של אביה. על שנותיה בפנימיית הדסים, על מעברה לגור בתל אביב. היא תספר על על הופעתה הראשונה בהבימה, "בעור שינינו", לאחר שעברה את בחינות הקבלה לתיאטרון בהצלחה. על שנות ה-60 בארה"ב ועוד ועוד.
Leave a reply